Sandale za bebe za stopalo u razvoju

Vrsta i model sandala za bebe vrlo su važan proces jer je dječje stopalo u konstantnom razvoju zbog čega je važno da ima kvalitetnu obuću koja njegovom stopalu pruža udobnu i ergonomsku potporu. 

Dječje stopalo mora uvijek imati potporu, a sandale za bebe ne smiju ih stiskati niti usporavati njihov razvoj. Upravo zbog toga ne treba štedjeti na ovoj vrsti obuće, već naći one koje daju maksimalnu potporu stopalu. Ali i one koje su dovoljno prozračne da tijekom vrućih ljetnih dana njihovo stopalo može disati.

Određivanje veličine dječjeg stopala

Mnogi roditelji, posebno mladi i neiskusni, prilikom kupnje obuće nalaze se u velikoj nedoumici oko veličine pa je zato dobro napomenuti da se brojevi svih dječjih cipelica pa tako i sandale za bebe kreću od europskog broja 18. A to odgovara dužini dječjeg stopala od oko 10 centimetara. Veličina dječjeg stopala se prema definiciji računa uzimanjem mjere za dužinu stopala koje se mjeri od pete do palca, dok se obujam stopala mjeri na najširem dijelu stopala kako dječje sandale ne bi bile premale i stiskale osjetljivo dječje stopalo. 

Sandala za dječake
Sandale Nike za dječace

Kako bi se odabrala najbolja veličina, dobivenoj mjeri dodaje se pola centimetra. Mjerenje veličine stopala najlakše se dobiva tako da se koristi šablona za mjerenje stopala koja je dostupna u svim trgovinama koje prodaju dječju obuću. Također ih je moguće pronaći na internetu i tako stopalo svoje bebe izmjeriti kod kuće. Kada dođe do isprobavanja dječje cipele ili sandale za bebe, znat ćete da su one odgovarajuće ako na potisak prstom na vrh cipele ne osjetite palac, već vam prst propadne do dna cipele. Kod sandala za bebe to je nešto lakše jer su one većinom otvorene na prednjoj i stražnjoj strani pa je i bez opipa moguće vidjeti jesu li malene ili velike.

Kupnje dječje obuće

Iako ste stopalo vaše bebe možda izmjerili kod kuće, pravo isprobavanje trebalo i ipak ostaviti za odlazak u fizičke trgovine gdje ćete moći na licu mjesta vidjeti odgovaraju li sandale za bebe vašem mališanu. Osim toga, u fizičkim trgovinama postoje obučeni i iskusni prodavači koji vam svojim iskustvom mogu pomoći u odabiru idealnog para obuće za vašeg mališana. 

Pink sandala za djevojčice
Sandala za djevojčice u ružičastoj boji

Stručnjaci savjetuju kako bi u shopping trebalo ići popodne ili navečer kada bebino, kao i stopalo odraslih, malo natekne što će spriječiti kupovanje premale ili preuske obuće. S obzirom da su bebe često nemirne tijekom svakog boravka vani pa tako i shoppinga, dobro je naoružati se strpljenjem, igračkama, grickalicama i ostalim distrakcijama. To će pomoći u zadržavanju vaše bebe mirnom i mirnu kupnju sandala za dječake ili djevojčice.

Ljetna must have obuća za djecu

Sandale za bebe najbolji su odabir dječje obuće u ljetnim danima zato što su otvorene barem na jednom, ako ne i na dva mjesta. Otvoreni modeli omogućuju konstantnu prozračnost bebinog stopala, a ukoliko su izrađeni od pravih materijala i izrazitu udobnost pa ih vaša beba neće htjeti izuti. Namjene ovakve vrsta dječje obuće su su raznolike, a samo neke od njih su:

  • Nošenje u svakodnevnim aktivnostima
  • Nošenje na plaži
  • Nošenje u parkiću 
  • Nošenje u moru ili bazenu

Ono na što treba paziti prilikom kupnje dječjih sandala je to da se ne smiju lako izuvati jer može doći do toga da se beba izuje dok ju ne gledate i baci ih nekamo. U tom smislu, dobro je provjeriti i da one bebu ne stišću previše kako je ne bi žuljale i bile neugodne za nošenje.

Atraktivnost i praktičnost sandala za bebe

Razlog zbog kojeg brojne bebe vole sandale je to što se one najčešće vezuju uz pomoć čička zbog čega ih vrlo lako mogu sami obuti i izuti. Vi kao roditelj trebali biste obratiti pažnju na to da one budu primjerene za odlazak na plažu, odnosno za kupanje, ali i kasnije nakon sušenja za svakodnevno hodanje. Beba će tako uživati noseći ih, a vi nećete imati problema s njihovim obuvanjem.

YouTube video
Video: Kako oprati dječje sandale

Sandale za dječake

Danas na tržištu postoji velik izbor modela sandala za bebe, kako za djevojčice tako i za dječake. Današnje sandale za dječake većinom karakteriziraju likovi iz popularnih dječjih crtića poput Patrolnih šapa, Batmana, Spidermana, Ninja kornjača i drugih. 

Osim nacrtanih likova iz crtića, brojni modeli sandala za dječake na sebi imaju i prave 3D aplikacije likova koje ih čine još zanimljivijim djeci. Trgovine obućom prepune su različitih modela tako da ćete imati veliki asortiman za odabir, bez obzira želite li kupite sandale za dječake ili djevojčice.

Članci iz iste kategorije:

    Nema postova